Amikor érkeznek ezek a bizonyos kuponnapok, mindig elgondolkodom azon, hogy vajon tényleg megéri várni rájuk vagy nagy lehúzás az egész?

Azt gondolom kategórikusan nem jelenthetjük ki, se az első se az utolsó állításom. Vannak olyan akciók, amikre én is szoktam készülni, mert tényleg megéri, de vannak olyanok is, amik egyértelműen lehúzások.

Megfigyeltem például, hogy van olyan üzlet, ahol a kupon apróbetűs részére odaírják, hogy: ‘A tartósan alacsony árú termékekre és az akciós termékekre nem vonatkozik a kupon’. Ez azért szomorú, mert amikor kuponnapok előtt jár a vásárló az áruházban és kiszemel egy terméket, akkor imádkoznia kell, hogy a kuponnapokra ne akciózzák le csak azért, hogy nehogy -10 ; -15  vagy akár -20%-os kuponakcióra adhassák oda.

Járt már az én családom is. Az egyik legnagyobb barkácsáruházban kiszemeltünk egy bizonyos járólapot, hogy majd a tavaszi házalakításnál felhasználásra kerülve kuponnal a kuponnapokon vásároljuk meg. No igen ám, de a járólapot 3 – igen HÁROM – százalékkal leakciózták a kuponnapok idejére. Ezzel védték ki, hogy azt a bizonyos terméket bárki megvásárolhassa -20%-kal olcsóbban.

És persze nem ez az egyetlen ilyen, sokszor látni, hogy felemelik az árat és abból akcióznak. Például egy kabát 20.000 forintba került kuponnapok előtt, de a kuponnapokon -20%-os akcióban is 18.990 forint. Miért? Mert előző nap felvitték az árát, hogy abból leszámítva a 20%-ot se legyen annyira kirívóan alacsony az ára a terméknek.

Viszont, ahogy írtam ellenpéldát is tudok. Ilyenkor egy egyetemistának vagy családos embernek is érdemes megvásárolnia előre azokat a háztartási termékeket, amikre valóban nagy kedvezményeket lehet kapni egy egy drogériában. Mi például mindig ilyenkor tárazunk be kedvenc mosogatógép-gélünkből, mert ha van házimunka, amit nem szeretek, akkor az a mosogatás. Áldom a napot, amikor feltalálták a mosogatógépet! 🙂

És, hogy ciki vagy sem ha az ember vár a kuponnapokig egy egy termék megvásárlásával? Szerintem nem ciki, ugyanis az ember a tudatosabb vásárlás felé irányítja gondolatait. Ezáltal spórolhatunk és más hazsnos dolgokat is tudunk vásárolni a pénzünkön.